2,3 millió tulajdonos véleménye alapján újult meg a Qashqai, állítja a Nissan. Látványos és modernebb az új, éles vonalakkal határolt külső, a módosított rajzú lökhárítók miatt 17 mm-rel hosszabb lett az autó. Az elülső embléma egyes modelleken lapos – itt a logó mögött kapott helyet a ráfutást és gázolást gátló robotfék radarja.

Belül a részletekre koncentráltak: módosították a kormánykereket és az azon elhelyezett kezelőszerveket, kiemelt figyelmet szenteltek az üléseknek és kárpitanyagoknak. Teljes körűen javítottak a zajkomforton, vastagabb ablaküvegek és a lökhárító alatti, örvénylést megbontó szárnyacskák teszik halkabbá a belteret.

a videó a hirdetés után indul

Változott a futómű: újak a lengéscsillapítók, lágyabbak a rugók és a perselyek, ugyanakkor merevebb a kanyarstabilizátor. A felfüggesztés aktív szabályozást kap.

A júliustól kapható autón egy év késéssel, 2018 tavaszán vezetik be a ProPilot autonóm vezetési rendszert, amely gyorsít, lassít és kormányoz, emberi beavatkozás nélkül. A vezető dolgát számos egyéb támogató rendszer segíti.

Finomabb lett 2
Finomabb lett 3

A motorválaszték nem változott.

a videó a hirdetés után indul

g