A Baranya Megyei Főügyészség közleménye szerint tavaly novemberben két férfi Pécsen a piros lámpánál szállt ki a kocsijából és kezdett trágárul vitatkozni a mögöttük közlekedő autóban utazó férfival és nővel. Amikor a lámpa zöldre váltott, a vádlott egy mozdulattal lerúgta a visszapillantó tükröt, amellyel 75 ezer forintos kárt okozott. Ellene garázdaság miatt emeltek vádat.

Egy másik esetben a közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki februárban egy “családi rendezvényről” tartott hazafelé ittasan. Az ügyészség szerint a vádlott egy családi ház udvaráról még egy sportcipőt is ellopott, majd utca közepén folytatta útját. Ott egy autó csak fékezve és a szembelévő sávba sorolva tudta kikerülni, ezért a sofőr rádudált az ittas vádlottra. A férfi válaszul súlyos táskáját meglendítve letörte a gépkocsi jobboldali visszapillantóját.

Egy másik esetben Pécsen, egy belvárosi kereszteződésnél áprilisban történt koccanás után kezdett el fenyegetőzve kiabálni egy férfi a mögötte lévő autó sofőrjével, miközben tenyérrel a kocsi tetejét és szélvédőjét ütötte és lerúgta egyik visszapillantóját. Ellene is garázdaság miatt emeltek vádat.