Bús Balázs óbudai polgármester a legutóbbi Szentendrei úti baleset után megkereste ismét a Belügyminisztériumot, hogy az országos VÉDA kamerarendszert építsék ki az útvonalon, és pozitív visszajelzést kapott, ezért az óbudai polgármester bízik abban, hogy meg is valósul – írta az InfoRádió.

“Az egyik legnagyobb probléma az illegális gyorsulási verseny, jó lenne visszaszorítani, és most különösen szomorú, hogy a legutóbbi ütközésnél egy római műemlék is megsemmisült” – mondta az InfoRádiónak Bús Balázs.

Emellett a veszélyeztetett időszakokban fokozott ellenőrzéseket is tartanak a Szentendrei és a Bécsi úton, de hatásosan a kamerarendszer tudná visszaszorítani ezeket az eseményeket.

A telepítés időpontja most már elsősorban finanszírozási és közbeszerzési kérdés a polgármester szerint, aki hozzátette, az önkormányzat már korábban jelezte, hogy a költségek harmadát szükség esetén állja. Bús Balázs legutóbb a fővárost és Tarlós István főpolgármestert is megkereste, és ők is szeretnének részt venni ennek a probléma megoldásában.

A kamerák elhelyezésére már el is készültek a tervek a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, három javaslat született, ezek közül a BRFK leginkább a Záhony utcai változatot támogatja, és ez a polgármester szerint is jó megoldás lenne.