A grúz származású Rocky Jeminez csak kis ideig élvezhette a frissen eltulajdonított Ferrari 488 GTB páratlan vezetési élményét, az autóban ugyanis nem sok üzemanyagot hagyott a tulajdonosa, ezért a tolvaj kénytelen volt megállni a legközelebbi benzinkúton.

Ferrarit lopni igazán kockázatos műfaj, hiszen a piros sportkocsi mindenhol feltűnést kelt, különösen egy ilyen furcsa vezetővel, aki minden járókelőtől pénzt koldul, hogy megitassa a szomjas ménest. Ez többeknek feltűnt, ezért a rendőrség hamar megjelent a helyszínen.

A tolvaj azonban még ekkor sem jött eléggé zavarba, ezért hevesen mesélni kezdte a furcsa napját miközben keresni kezdte a Ferrari paprjait, amik persze nem kerültek elő a helyszínen. A konkrét autó kulcsa helyett is egy másik Ferrarié volt nála. A rendőrök lekérdezték az autót és pár perc alatt kiderült, hogy egy közeli kereskedésből vitték el az autót, így hamar kattant a bilincs a 36 éves férfi csuklóján.

A Ferrari 488 GTB tulajdonképpe na 458 Italia turbómotorral frissített változata, az apró változásokon túl legfőbb ismertetőjegye a megnövelt légbeömlőnyílás a hátsó kerekek előtt. Motorja 3902 köbcentis, V8-as, melyre két turbófeltöltőt akasztottak, így teljesítménye 670 lóerő, maximális forgatónyomatéka pedig 760 Nm. Álló helyzetből 100-as tempóra csupán 3 másodperc alatt gyorsul.

Miért jó, ha egy gyártó csökkenti az autó tömegét? Kattints ide és megtudod!