Úgy tűnik, a BMW (illetve beszállítói) új trendet indítottak el a gesztusvezérléssel, hiszen a bajor márkánál már elérhető technológia más gyártóknál is megjelenhet, miután a Contintal is bejelentette, hogy kézmozdulatot felismerő rendszert fejlesztett az autóvezetők részére. Míg a BMW esetében a levegőben kell kalimpálni, addig a Continental megoldásával a képernyőt használhatjuk.

A gesztus-interakció és az érintőkijelző kombinálása során a sofőrök meghatározott jeleket rajzolhatnak a beviteli képernyőre, így érhetnek el számos funkciót és szolgáltatást. Ez a megoldás gyorsabb elérést biztosít, mint a hagyományos gombok és kapcsolók, miközben csökken a sofőr figyelmének elterelődése.

A funkció eléréséhez két újjal kell a képernyőt megérinteni, ezután ha például két ujjal szív alakot rajzol a vezető a kijelzőre, automatikusan hívja a kedvencként beállított telefonszámot vagy egy háztető jellel üzenhet a navigációs rendszernek, hogy irányítsa haza. Egy kör alak rajzolásával akár bekapcsolható az otthoni légkondicionáló rendszer már a hazafelé úton.

A Continental által végzett kutatás többek között azt is kimutatta, hogy a két ujjal rajzolt alakzatok akár harmadával lecsökkenthetik a kívánt funkció vagy szolgáltatás elérésének idejét. Emellett a két ujj használata 25 százalékkal csökkentette a működtetéshez szükséges szellemi munkát az egyujjas érintéshez képest.