“Két rendőr kapcsolt le Antwerpenben, tökéletes angolsággal, meglepő kedvességgel. Korán kiszúrtam, számítottam rájuk. Sokáig mellettem jöttek, kezükben laptop és telefon volt, látszott, hogy keresnek valamit.

Az első lehetőségnél felnyomták a kéket és a szirénát, aztán bevezettek egy lakótelepre. A rendszám érdekelte őket, pusztán kíváncsiságból, nem láttak még zöld magyar rendszámot.

Elmeséltem, mire való, beszéltem a versenyről, arról hogy most miattuk lemaradtam. Fotózkodtunk, nevetgéltünk aztán útba igazítottak. A haverjuknak is elküldték a képet, mert nagy rendszámimádó” – írta nekünk kollégánk, Csongor.

De mi is ez a verseny?

Két magyar újságíró is indult a villanyautók számára rendezett, Európán átívelő eTourEurope 2017 versenyen. Katona Mátyás, az Autonavigator.hu főszerkesztője, és Biró Csongor autós újságíró, aki egyébként a Vezessnek is ír, 10 nap alatt több mint 5000 kilométert tesznek majd meg, kilenc országot érintve az európai elektromos autózást népszerűsítő versenyen. A gyártók szeretnék bizonyítani, hogy napi 400 kilométeres távolságok is megtehetők egy villanyautóval.

A verseny állásáról itt tájékozódhatsz.