Állítólag már idén megjelenik az első önálló, Volvótól függetlenül fejlesztett Polestar utcai sportautó – és alighanem elektromos lesz.

Úgy tudni, a Geely (a Volvo anyacége) szeretne létrehozni egy egész márkacsokrot, és ennek a törekvésnek értékes eszköze, illetve a cégcsoportnak fontos eleme lehetne a Polestar. Ahhoz azonban, hogy ne a Volvo tuningmárkájaként tekintsünk rá, saját autót illene tervezniük – a jelek szerint pedig nyitott ajtókat döngetünk, hiszen máris készül az első Polestar, ami ráadásul villanymotoros lesz, ha hihetünk a híreknek.

 

Elektromos sportautót épít a Volvo tuningcége 1

Volvo Concept Coupé 2013

A Polestar, amely a közelmúltban ünnepelte 100 ezredik motoroptimalizációját (filozófiájuk szerint inkább a vezethetőséget, a gázreakciókat, a váltóvezérlést javítják, semmint a teljesítményt), gyakorlatilag a Mercedes-AMG önállósodási kísérletét készül végrehajtani.

A Volvo mellett a Geely birtokában van a Lyft, a London Taxi Company, valamint hamarosan talán a Lotus is.

A Polestar elektromos modellje méretétől függően az SPA vagy a kisebb CMA padlólemezre épül majd. Utóbbi mellett szól, hogy erre már készült tisztán elektromos (tanulmány) modell.

Elektromos sportautót épít a Volvo tuningcége 2

Elektromos hajtásláncot hordoz a Volvo CMA padlólemeze