A rendőrök szombaton, a kora hajnali órákban, Zamárdiban intézkedés alá kívántak vonni egy gépjárművet, amelynek vezetője a megkülönböztető jelzés ellenére továbbhajtott. A járőrök hangszórón keresztül is megállásra szólították fel a teherautó vezetőjét, amelynek továbbra sem tett eleget, hanem még nagyobb sebességgel haladt a 7-es számú főúton Siófok irányába.

Több egység is megkísérelte megállítani a menekülő férfit, de nem állt meg, a rendrautókat kikerülte. A sofőr Siófokon egy benzinkútra hajtott, majd a „behajtani tilos” jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva az épületét megkerülve, forgalommal szemben haladt a kútfejeket kerülgetve, majd kihajtott a 7-es számú útra, ahol ismét Zamárdi irányába haladt.

A rendőrök Zamárdiban több utcán keresztül követték, majd a férfi járművével Siófok külterületén egy földútra hajtott, egy bekerített gyümölcsösnél megállt, mivel ott már nem tudott tovább haladni.

A sofőr kiugrott a tehergépjárműből, a gyümölcsös kerítésén, a szögesdróton átmászva elfutott a fás, bokros terület irányába, végül a siófoki-, balatonföldvári rendőrök a készenléti rendőrökkel az egyik gyümölcsfa tövében, a fűben, hason fekve találtak rá.

A férfi elmondta, hogy azért menekült, mert nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel, valamint járművezetés előtt alkoholt fogyasztott. Továbbá a tehergépkocsi, amellyel közlekedett nem a tulajdona, egyik ismerőséé, akinek tudta és beleegyezése nélkül használta a járművet.