Itt a hétvége és indulnál a családdal, haverokkal a Balatonra? Tudunk egy remek alternatívát, amivel könnyedén elkerülheted a dugót. Ha hallod a rádióban, hogy az M7-es torlódik a Balaton felé, ne adj’ isten egy baleset miatt 10 kilométeres az araszolás (ahogy a pünkösdi hosszú hétvégén), legyél okosabb, mint egy ötödikes, és ne állj be a sor végére!

Így autózz a Balatonra, hogy elkerüld a dugót 1

Ha az északi part a cél, akkor Biatorbágy irányába hagyd el Budapestet az M1-esen, aztán térj le az 1-es főutra, majd onnan Vértesboglárt és Csákvárt célozd meg. Aztán a Székesfehérvár felett tarts a 8-as út irányába, majd Veszprém érintésével irány Balatonfüred.

Ha a déli partra mennél, akkor Székesfehérvár után a 7-es főutat kövesd, Polgárdi, majd Lepsény és már ott is vagy Balatonvilágosnál.

Jogosan merül fel benned a kérdés, hogy mi van akkor, ha csak 15-20 percet kellene araszolnod az M7-esen a dugóban, talán hamarabb odaérsz, mintha megcsinálod ezt a kerülőt. DE! A fent említett útvonalon garantáltan haladni fogsz, nem őrjít meg a meleg és a lépésben haladás a napon, a gyerekek sem türelmetlenkednek hátul, mert érzik, hogy haladtok, cserébe te sem úgy érsz a Balatonhoz, hogy egy idegroncs vagy. Hidd el, megéri.