A Debreceni Járásbíróság elsőfokú ítéletét csütörtökön hagyta helyben a Debreceni Törvényszék, így az jogerős és végrehajtható. Az ítélet szerint a vádlott leghamarabb büntetése felének letöltése után szabadulhat feltételesen, és meg kell fizetnie 357 ezer forint bűnügyi költséget is.

A tényállás szerint 2015. február 15-én délelőtt a vádlott derült, napos időben, jó látási viszonyok között Debrecenben, az Alma utca és a Kaskötő utca kereszteződésénél 75-85 km/h-s sebességgel haladt. Nem tudta bevenni a derékszögű kanyart, és elütötte a két gyalogost, majd 68-75 km/h-s sebességgel kerítésnek ütközött.

A vádlott teljes körű beismerő vallomást tett. A bíróság súlyosító körülményként értékelte egyebek mellett azt, hogy egy ember meghalt, a másik pedig elveszítette munkaképességét. Ugyancsak súlyosító körülmény, hogy a vádlott a baleset előtti két éven belül két közlekedési szabálysértést is elkövetett.

A bíróság megállapította, hogy a vádlott egészségi állapota miatt már nem alkalmas a közúti vezetésre, ezért végleg eltiltotta tőle.