“Olvasónktól kaptuk az út mellett megbúvó “háromlábúról” a videófelvételt, amely a Harsányi úton a 3 km-es büfénél készült vasárnap reggel” – írja a Borsod online.

Néhány napja írtunk róla, hogy Sármelléken egy rendőr az árokból mérte a járművek sebességét. A videón látható miskolci eset nem ennyire drasztikus, de azért autós legyen a talpán, aki kiszúrta az árnyékba állított traffipaxot. Rendőr nem volt mögötte, és az autóval is beálltak egy keresztező utcába.

Tudod, mivel lehet az ilyet a leghatékonyabban kivédeni? Mindig tartsd be a megengedett sebességet, és akkor bújhatnak bárhová a traffival.

“Jogszabály vagy közjogi szervezetszabályozó eszköz nem határozza meg, hogy a sebességmérő berendezést a közlekedők számára jól látható helyen kell elhelyezni. Ebből az is következik, hogy akár rejtve is használhatná a rendőr ezeket a berendezéseket. Ugyanakkor az intézkedési kultúraváltás részeként a rendőrség vezetése által támasztott követelménynek megfelelően, lehetőleg csak jól látható helyeken végzünk ilyen tevékenységet” – ezt 2016 szeptemberében nyilatkozta nekünk az ORFK.

A sármelléki esetnél az árokból traffipaxozó rendőrt fegyelmi eljárás alá vonták, miután a kép eljutott feletteseihez.

A gyorshajtók kiszűrése közös érdekünk, de vélhetően a rendőség addig nem kap majd egységes civil támogatást ez ügyben, amíg ilyen módszerekkel dolgoznak, és ráadásul nem azokon a helyszíneken mérnek, ahol egyébként sok baleset történik.