Harmincöt éves korában egy cesenai kórházban hétfőn elhunyt Nicky Hayden motorversenyző, a MotoGP 2006-os világbajnoka. A versenyzőt múlt szerdán kerékpáros edzés közben Rimini közelében elütötte egy autó, súlyos agykárosodást szenvedett. Kórházba szállítását követően az intenzív osztályon ápolták, mesterséges kómában tartották, majd stabilizálódott az állapota, amely azonban ekkor is rendkívül válságos volt.

Az amerikai Hayden idén a Superbike sorozatban szerepelt, a legutóbbi versenyt követően a 13. helyen állt a pontversenyben. A gyorsaságimotoros-világbajnokságon 2003 és 2015 között 216 futamon indult és hármat nyert meg.

2006 volt pályafutása legjobb szezonja. A Holland TT-ig egy kivételével minden versenyen dobogón állhatott, a TT-t meg is nyerte. Hiába nyert mind Valentino Rossi, Loris Capirossi és Marco Melandri is több futamot, mint ő, megbízhatatlanságuk miatt Hayden a szezon közepére már nagy előnyre tett szert. Portugáliában csapattársának köszönhetően kiesett, így az utolsó futam előtt már Rossi vezetett 10 ponttal. A valenciai versenyen azonban hiába indult az olasz a pole-ból, elesett, így csak tizenharmadik lett. Hayden végül 5 pontos előnnyel, nem annyira győzelmeinek, mint kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően szerezte meg a világbajnoki címet.