A 33 esztendős Pippa Middleton és 41 éves férje, James Matthews – aki a londoni City pénzügyi központjában dolgozik tavaly júliusban jelentette be az eljegyzést.

A dúsgazdag Matthews – feleségéhez hasonlóan – a sport megszállottja: szabadidejében ultramaraton-versenyeken vesz részt, és ifjabb korában profi autóversenyző is volt a Forma-3-as osztályban A menyasszony édesapjával, Michael Middletonnal érkezett a szertartás helyszínére egy nyitott, ezüstfényezésű, sofőr vezette 1951-es Jaguar sportautón.

Ez a Jaguar Mk V a II. világháború után talpra álló angol autóipar egyik csúcsterméke, 1948-ban mutatták be a Londoni Autószalonon, és mindössze 1951-ig gyártották. Mindössze 10,499 darab készült, áruk pedig attól függ, ki mennyit hajlandó áldozni egy ilyen remek állapotú, matuzsálemi korú járműre, árveréseken szoktak gazdát cserélni, 25-30 millió forint körüli áron.

Az év esküvőjének autói voltak ezek a csodák 1


Pippa Middleton, Katalin cambridge-i hercegnõ húga apja, Michael Middleton társaságában érkezik az esküvői szertartására a Berkshire megyei Englefield Szent Márk templomába 2017. május 20-án. A 33 esztendõs Pippa Middleton a 41 éves James Matthews-hoz, az Eden Rock Capital Management Group fedezetialap-társaság igazgatójához megy feleségül. (MTI/APpool/Kirsty Wigglesworth)

Ott volt más hírességek mellett Roger Federer, a 18-szoros Grand Slam-győztes teniszsztár és felesége, valamint a brit királyi család számos ifjabb tagja. A 91 esztendős II. Erzsébet királynő és 96 éves férje, Fülöp edinburghi herceg nem vett részt a szertartáson, de jelenlétük nem is szerepelt a hivatalos programban. Vilmos herceg és 4 éves fia, György herceg személyében viszont az Egyesült Királyság két jövendőbeli uralkodója is megtisztelte jelenlétével a szombati esküvőt.

Hivatalos vendéglistát nem adtak ki, de a meghívottak létszámát a brit sajtó bennfentes forrásai 350 fő körülire becsülték. Vilmos és Katalin hat évvel ezelőtti esküvőjére, amelyet a Westminster-apátságban, az angol-brit monarchia ősi londoni koronázó templomában tartottak, 1900-an kaptak meghívót, és a világraszóló menyegző háromórás élő közvetítését óvatos becslések szerint is kétmilliárd tévénéző figyelte világszerte.

A patinás helyszínről már egy klasszikus angol sportautó, a Jaguar E-Type volt a friss házasok járműve.  A típust 1961 márciusában mutatták be, és a zseniális forma mindenkit megvett, a milliomosok sorban álltak a Jaguar E-Type-ért, az első héten 300 autót adtak el Európában.