Nem indult könnyen a kamion Európa-bajnokság osztrák futama, péntek este rengeteg eső esett, így a Red Bull Ringen elmaradt a szabadedzés, ami miatt a csapatok csak találgatták a beállításokat a szombati napon. Végül annyira szoros lett a verseny, hogy az első nyolc négy tizeden belül végzett, Kiss Norbi ezen a futamon a hetedik rajtpozíciót szerezte meg és végül a hatodik helyen zárta a futamot.

Ez az eredmény a második futamban a harmadik rajthelyet jelentette Norbi számára, akit a Spielbergbe érkező magyar szurkolók is biztattak a verseny alatt. Norbinak végül sikerült a célegyenes visszafordítóban megelőznie Markus Altenstrassert, így a második helyen végzett a szombati nap záró futamán. 

“A második futam sokkal jobb lett. A harmadik helyről tudtam indulni, és szoros versenyben a második lettem. A jobb beállításoknak köszönhetően erősebb lett a versenykamion, így magabiztosabban tudtam versenyezni. Várakozásunknak megfelelően sikerül megszereznünk egy dobogós helyezést és hozzá sok értékes pontot gyűjtöttünk már az első nap.” – nyilatkozta Kiss Norbi.