A május 10-12. között, a németországi Fulda városában megrendezett RETTmobil kiállításon rendszeresen találkozni a legnagyobb német gyártók megkülönböztetett jelzéssel kidekorált típusaival. Az Opel Special Vehicles részleg rögtön kettő autót is felkészített a szerdán nyitó expóra.

Az Opel Insignia Sports Tourer parancsnoki kocsinak készült, 260 lóerős, kétliteres turbómotorja 7,5 mp alatt rántja 100 km/órára a nagy kombit, a végsebesség 245 km/óra. Sürgősségi járműként kapóra jön a nyomatékvektor-szabályozású összkerékhajtás.

Az autót egyedi jelzőrendszerrel látták el, elöl LED-es villogókat találunk, míg a csomagtérben a pótkerék-üregben kialakított tárolórendszer szolgál a rádiók és egyéb műszaki felszerelések elhelyezésére.

Opel Vivaro Feuerwehr-Mannschaftswagen, Frühjahr 2017

Az Opel Vivaro csapatszállítóként segíti a tűzoltók munkáját. A kilencszemélyes kombi 1,6-os turbódízel motorja 145 lóerős, az L2-es kivitel (5,4 méter teljes hossz) bőséges helyet kínál nem csak a tűzoltóknak, hanem felszerelésüknek is, a gyors kiszállást bőséges térdhely segíti.  A harmadik üléssor mögött rács határolja el a személyzetet a csomagtérben szállított felszereléstől.

Az autókat egy hesseni fólia-specialista, a szakmát 20 éve űző design112 dekorálta ki.

Opel Vivaro Feuerwehr-Mannschaftswagen, Frühjahr 2017