A mai naptól elérhető a Mercedes-Benz G-osztály két különleges kiadása: a designo manufaktur Edition és az Exclusive Edition.

Előbbi a 2015. óta elérhető, azonos nevű felszereltségi szintre alapul, és mindkét nem AMG verzióval (G 350d, 245 LE; illetve G 500, 421 LE) kapható. A modell fekete dekorelemei háromféle fényezéssel  – magmavörös, mystic fehér és obszidián fekete – a társíthatók, feketék a 275/55 R 19 abroncsokkal szerelt, ötküllős felnik, a külső tükör- és pótkerék-házak, valamint a hűtőmaszk rácsozata.

A beltérben pirossal varrott fekete bőrülés és AMG Performance kormánykerék, piros biztonsági övek és fekete zongoralakk borítópanelek, valamint a középkonzol alján látható „designo manufaktur Edition” plakett segít tájékozódni.

G-Klasse, (W463), 2017  - Sondermodelle

Alapfelszerelés a klimatizált első üléspár, a bőr műszerfalbetét, a megvilágított küszöbök, az oldalsó fellépők, a sportkipufogó (csak a benzinmotorhoz), a fekete velúr padlószőnyeg, és a krómcsomag (ülésállító gombok, hangszórórácsok, csomagtér-küszöb.)

A másik különleges kivitel, az AMG Exclusive Edition értelemszerűen csak az AMG 63 (571 LE) és AMG 65 (630 LE) modellekhez kérhető. Egyedi rozsdamentes acél fenékvédő lemezek, fényezett pótkerék-borítás, matt fekete keréktárcsák polírozott köllőkkel és 295/40 R 21 méretű abroncsokkal. Az oldalsó koptatócsík szénszálas betétet kap. A számos választható fényezés között egyedül ezekhez az autókhoz kérhető az AMG matt fekete festés.

G-Klasse, (W463), 2017  - Sondermodelle

Belül kéttónusú bőrrel bevont műszerfal és AMG sportülések, illetve alternatívaként háromszínű bőrülések; szénszálas vagy zongoralakk dekorbetétek, elöl klimatizált ülések, piros biztonsági övek, bőrrel borított kapaszkodók, az üléskárpittal harmonizáló, kéttónusú kormánykerék jár a vásárlónak.

Ezzel egy időben a G-osztály kommunikációs csomagja is megújul: a „Mercedes me connect” szolgáltatás automatikus vészhívást, baleseti mentést, valamint a gondozást és karbantartást megkönnyítő információs szolgálatot tartalmaz. A Remote Online szolgáltatás távoli hozzáférést, illetve távvezérlést (ajtózárak, állóhelyzeti fűtés) kínál okostelefonról vagy internetes böngészőből.

G-Klasse, (W463), 2017 - Sondermodelle