Április 22-én Rainer és navigátorai nekivágnak világrekord-kísérletüknek: az újonnan bevezetett Wrangler All-Terrain Adventure abroncsokkal felszerelt Volkswagen Amarokjukkal. Céljuk négy nap, vagy annál is rövidebb idő alatt levezetni a Dakar és Moszkva közötti távot.

Rainer Zietlow útjuk nagy megpróbáltatást jelentő országúti és terepviszonyai fényében választotta a Goodyear új abroncsát, melyet kemény próbának fog alávetni: a Szahel régió homoksivatagában biztosított tapadástól a Kelet-Európa rögös útjain elengedhetetlen futásteljesítmény és erő leteszteléséig.

A Goodyear és Zietlow közös múltra tekinthetnek vissza a látványos világrekordok felállításában: a 2014-ben Norvégiától Dél-Afrikáig megtett úttól – melynek rekordját tovább javították 2015-ben – a 2016-ban Oroszországtól Portugáliáig tartó kalandig. Öt távolsági világrekord birtokosaként Rainer most hatodik világrekord-kísérletére készül.

Idei útja során 10 országot fog átszelni: Szenegált, Mauritániát, Marokkót, Spanyolországot, Franciaországot, Németországot, Lengyelországot, Litvániát, Lettországot és Oroszországot. A Földközi-tengeren komppal fog átkelni, Tanger és Tarifa között. Mindez összesen 8000 km-t jelent, kevesebb mint 4 nap alatt.