A rendezvény egyes fővárosi fő közlekedési útvonalak – többet között a Petőfi híd, a Lánchíd, egyes pesti és budai rakpart-szakaszok, a Móricz Zsigmond körtér, a Széchenyi István tér és az Andrássy út – lezárásával jár. A Szabadság téren induló, és a Városligetben véget érő rendezvény idején számos közösségi közlekedési járat útvonala módosul.

Forgalomkorlátozások a közúti közlekedésben

A kerékpáros felvonulás résztvevői április 22-én (szombaton) 15 órától az V. kerületi Szabadság téren gyülekeznek. A biciklisek innen rajtolnak, a várható nagyszámú résztvevő miatt itt két-háromórás forgalomkorlátozásra kell számítani.

A felvonulás útvonala: Szabadság tér–Zoltán utca–Nádor utca–Garibaldi utca–id. Antall József rakpart–Jane Haining rakpart–Pesti alsó rakpart–Salkaházi Sára rakpart–Közraktár utca–Boráros tér–Petőfi híd–Irinyi József utca–Karinthy Frigyes út–Móricz Zsigmond körtér–Bartók Béla út–Szent Gellért tér–Szent Gellért rakpart–Döbrentei tér–Attila út–Alagút utca–Alagút–Clark Ádám tér–Lánchíd–Széchenyi István tér–József Attila utca–Andrássy út–Hősök tere–Olof Palme sétány–Zichy Mihály út–városligeti Napozórét.

A kerékpárosok elhaladásának idejére a Petőfi híd Nagykörút felől érkező gépjárműforgalmát a villamosvágányokra terelik. Az Irinyi József utcában, a Karinthy Frigyes úton, a Bartók Béla úton és a Szent Gellért rakparton csak a menetirány szerinti oldal forgalmát korlátozzák.

A biciklis felvonulás útvonalán a keresztirányú forgalmat csak néhány percre korlátozzák majd, a kerékpárosok útvonalát ugyanakkor a közúti forgalom elől lezárják, és a forgalomkorlátozást a biciklisek elhaladása után szakaszosan oldják fel. A Városligetbe a biciklisek várhatóan 17 és 19 óra között érkeznek meg, és azt előreláthatóan 18:30 és 22 óra között hagyják el.

Forrás: BKK