Egy évvel a várható értékesítés előtt az Opel bemutatta a Grandland X-et, ami az Év Autójának választott Peugeot 3008 ikertestvére. A padlólemezük és hajtásláncok közös csak a karosszéria és az utastér jegyei idézik az Opelt. A Grandland X 4477 milliméter hosszú, 1844 mm széles és 1636 milliméter magas.

Az opel közleménye szerint a 2675 milliméteres tengelytáv biztosítja, hogy a kompakt méret ellenére nagyon bőséges legyen a hely a hátul ölő utasoknál is. A kocsi csomagtartója 514 literes, de az üléesk lehajtásával 1652 literre bővíthető.

Bár nevében ott az X, ellenétben a Mokka X-szel, nincs hozzá négykerék-hajtás, hanem helyette a Peugeot-nél megismert Grip Control rendszer jelenik meg, amely a különféle talajfelületeken igyekszik maximalizálni az első kerekek tapadását. Egy forgó kapcsolóval lehet a kipörgésgátló és az ESP szabályzásán változtatni.

Közúton lesz igazán elemében a Grandland X, köszönhetően a modern vezetőtámogató rendszereknek, többek között a távolságtartó tempomatnak, a gyalogosokat is figyelő automata vészfék-redszernek, a parkoló segédnek, a 360 fokos kamerának. Éjszaka jól jön az adaptív LED-es fényszóró, a kényelmet pedig fűthető kormánykerék, első- és hátsó- fűthető ülések, láblendítéssel nyitható motoros csomagtartó, ergonomikus ülések érintőképernyős fedélzeti elektronika fokozzák.

Opel-Grandland_X-2018-1600-07Az Opel Grandland X világpremierje 2017 őszén a Frankfurti Autószalonon lesz, a forgalmazás várhatóan 2018 elején indul.