Limitált kivitelű M4-est dob piacra a BMW, az M4 CS, a hagyományos M4 Coupé és az elsősorban versenypályára szánt M4 GTS közötti rést hivatott betölteni. A bajor márka közleménye szerint a kocsi az 1988-ban bemutatott BMW M3 E30 Evolution örököse.

A CS motorja a többi M4-hez hasonlóan 3,0 literes, dupla turbós, de itt a teljesítménye 460 lóerő, vagyis a teljesítménynövelő Competition Package-dzsel szerelt modelleknél is 10 lóerővel erősebb. A hétfokozatú, dupla kuplungos automata váltóval szerelt modell képes akár 3,9 másodperc alatt elérni a 100 km/órás sebességet.

Míg hagyományos testvéreit 250 km/órára korlátozza az elektronika, a CS-hez alapfelszereltségként járó M Driver’s Package csomag, ami 280 km/óráig engedi a száguldást. Ami pedig a Norschleifét illeti, ott sem vall szégyent, hiszen profi pilótával 7 perc 38 másodperc alatt teljesítette a 73 kanyarból álló 20,832 kilométeres pályát.

Ebben persze nagy szerepe van az aktív differenciálműnek és a futóműnek. Utóbbiban az első és hátsó tengelyen kovácsolt alumíniumból készülnek a lengőkarok és a kerékagyak. A BMW M4 CS modell alapfelszereltség részeként megkapja az adaptív M futóművet, amelyet úgy állítottak be, hogy a közúton és versenypályán is a legoptimálisabban működjön. A tapadásról Michelin Pilot Sport Cup 2, semi-slick abroncsok gondoskodnak, amelyek elöl 19, hátul 20 colos felnikre kerülnek.

P90251064_highRes_the-new-bmw-m4-cs-04Az egyedi keréktárcsákról is azonosítható a CS, de emellett legalább ugyanilyen különlegesek az első lökhárító alatti és a csomagtérajtóra szerelt karbon spoilerek, illetve a GTS-től megörökölt diffúzor is. Nem látszik, de a motorháztető is szénszál-erősítésű műanyagból készült.

Különleges a BMW M4 utastere is, amelyben a sportüléseket bőrrel és Alcantarával húzták be, de nem szokványosak a szénszálból készült ajtókárpitok és a belső kilincseket helyettesítő ajtóbehúzó fogantyúk sem.

P90251055_highRes_the-new-bmw-m4-cs-04Nem lesz egyke a BMW M4 CS, mivel a premierjével párhuzamosan a BMW új típusnevet is bevezet. A bajor gyártó a sorozatgyártásban kínált BMW M modellek fölé a Competition Edition, illetve Competition Package csomagokkal kiegészített modelleket pozicionálja, és ami ennél is többet tud, az kapja a jövőben CS nevet.