Ezüst, piros és fekete: szokjuk meg, ezek a hivatalos színei az Audi frissen létrehozott almárkájának, az Audi Sportnak. A frissen létrehozott, sportos utcai és amatőr pályahasználatra szánt autókat tömörítő brand tegnap mutatkozott be a New York-i Autószalonon. Az Audi Sport portfólióját nyolc modellel töltik fel a következő 24 hónapban, első típusuk stílusosan a meglévő zászlóshajó egy különkiadása.

Az Audi R8 Coupé Audi Sport Edition a három felsorolt színben pompázik (az oldalsó kopoltyú és a külső tükrök a választható fekete, fehér vagy ezüst fényezéstől függetlenül mindig pirosak), de ez természetesen nem minden: a fekete-ezüst színű, kovácsolt alufelniken elöl 245/30 R20 , hátul 305/30 R20 abroncsok feszülnek, a kerámia féktárcsákra simuló nyereg motortól függően sötétszürke vagy piros színű.

Az utastérben megvilágított küszöbbetét (rajta 200-ig sorszámozott plakettel), fekete-piros bőrkárpitozás, a kormányon, ajtókon és üléseken elhelyezett sötétezüst betétek gondoskodnak a külsővel harmonizáló megjelenésről.

Audi R8 Coupé Edition Audi Sport

Természetesen a szénszálas elemek sem maradhatnak el, még ha csak karbon hatásúak is a szellőzőket, a digitális műszerfalat és a középkonzolt keretező idomok. Alapkivitel az egyenesre vágott aljú sportkormány, 12 óránál piros sáv jelöli középállását.

Az Audi R8 Coupé Audi Sport Edition májustól rendelhető V10 (540 LE) és V10 Plus (610 LE) kivitelben. Az első példányokat a nyár végén adják át az ügyfeleknek.

Audi R8 Coupé Edition Audi Sport