Sejtelmes, félelmetes, fenyegető kisfilmek harangozták be a Demon érkezését az elmúlt hetekben. A hét végén véget ér a kínzó várakozás, részletesen is bemutatkozik az eleve nem piskóta Dodge Challenger SRT kupé Demon utónevű mutáns fivére, egy hivatalos kép azonban máris felkerült az internetre, mégpedig egy orosz autós oldalnak köszönhetően.

Az SRT Demon látvány dolgában jól áll, a motorházfedélből kiemelkedő, hatalmas légbeömlő, a széles kerékívek és a hóekének beillő első kötény mellett diszkrét ördögfej-grafika segít eligazítani az érdeklődőt. Az optikához megfelelő motorteljesítmény dukál, a Demon vélhetően nem kevéssel lesz erősebb, mint a szimpla, mezei SRT Hellcat (707 LE, 881 Nm).

Ami bizonyosnak tűnik, hogy lecsupaszított utasterének köszönhetően jóval (90 kg) könnyebb lesz a Hellcatnél, a tapadás és erőátvitel terén is lekörözi neves fivérét, álló helyzetből elindulva pedig 35 százalékkal több erő lendíti előre a kocsit. Egyedi a felfüggesztés, a hajtáslánc, a kipufogó és a rajtvezérlő szoftver is; a gyorsulásra optimalizált konfigurációt utcai használatra engedélyezett dragster-abroncsok egészítik ki.

A motor elvileg a szokásos 6.2 V8-as kompresszoros egység, de 100 oktán fölötti versenybenzinre hangolva, ami megdrágítja a jármű üzemben tartását, viszont leegyszerűsíti a pilóta dolgát, ha munkából hazafelé menet betérne a helyi dragpályára gyorsulni egyet.

További konkrétumokkal előreláthatóan szerda reggel szolgálhatunk.