A Vanquish S Red Arrows, azaz vörös nyilak kiadása nem csak nevében, de bizonyos grafikai részleteiben is a brit királyi légierő aerobatikai – légi akrobatikai – csapata előtt tiszteleg. A Red Arrows-csapatot 1965-ben alapították, amikor az Aston Martin a 164 lóerős, 199 példányban készült DB2/4 MkII túrakupéval ejtette ámulatba rajongóit.

Most, több mint ötven évvel később valamivel nagyobb a teljesítmény, és kisebb a darabszám: az égéstermékeit titán kipufogón keresztül elvezető 6.0 V12 motor kerek 600 lóerős, a ragyogó piros fényezésű autóból pedig összesen tízet készül gyártani az Aston Martin.

Az autó oldalát fehér és kék szénszálas idomok, valamint fehér kondenzcsík-dekoráció díszíti, a tetőlemez fényezetlen karbonlemez, rajta a sugárhajtású repülőgépek tetejét katapultáláshoz lerobbantó töltetet imitáló festés látható, és persze a brit lobogó sem hiányozhat a díszítőelemek közül.

Q by Aston Martin_Vanquish S Red Arrows Edition_05

Az utastérben a királyi légierőt idéző motívumok láthatók, a pilóták egyenruháját és a katapultülés szövetét imitáló zöld betétekkel, az üléstámlára hímzett Red Arrows-emblémával, a küszöbön és a kardánalagúton elhelyezett plakettekkel. A hátsó üléseket törölték, itt az autóhoz kínált egyedi fényezésű versenysisakok tárolására alkalmas helyet alakítottak ki.

A kormánykereket a repülőgépekről ismerős forgótárcsás kapcsolóval szerelték fel, az ülések állítókarjain fekete-sárga grafika díszeleg.

Az autóhoz egy sor kiegészítő is tartozik, a már említett versenysisakon kívül versenyoverall, hímzett bomberdzseki, bőröndkészlet és autó részletesen kidolgozott, 1:18 léptékű modellje, valamint a kézi gyártást illusztráló képeskönyv található a csomagban.

Az autóból egyébként csak kilenc példány lesz megvásárolható, a tizediket az RAF nyugalmazott munkatársait támogató alapítványnak ajándékozzák.

Q by Aston Martin_Vanquish S Red Arrows Edition_04