Az Insignia Grand Sport és az Insignia Sports Tourer után itt a harmadik variáns, az Opel Insignia Country Tourer – a kombi terepvagányosított kiadása. A júniustól megrendelhető autó világpremierjét hivatalosan majd szeptemberben tartja az Opel, a Frankfurti Autószalon után hamarosan meg is érkezik a kereskedésekbe a kocsi.

Az autó minden lényegi részletében megegyezik a Sports Tourerrel. Ami más: a fekete védőburkolatok, az ezüstszínű első és hátsó fenéklemez-védelem, és a 20 mm-rel megemelt szabad hasmagasság. Más a hűtőmaszk is.

Ehhez társul a nyomatékvektor-szabályozással kiegészített összkerékhajtás, amely hátul oldalanként egy-egy elektronikus vezérlésű, többtárcsás tengelykapcsolóval szabályozza az oldalankénti nyomatékmegosztást. Ezzel pontosabban kontrollálható az erőátvitel és kiküszöbölhető az alulkormányozottsági hajlam.

1-Opel-Insignia-Country-Tourer-304064

A FlexRide futómű a lengéscsillapítók, a kormányzás, a gázreakció és az automata váltó váltási pontjainak az adaptív szabályozásával alkalmazkodik a helyzethez.

Kapcsolódó címkék: Insignia Opel Opel Insignia terepkombi