Bemutatkozik a Prius család két új tagja: a praktikus Touring Sport és a dinamikus GT – írta közleményében a Toyota. A Touring Sports csendes és takarékos, nagy csomagterű kombi lesz, ami elsősorban a variálhatóságot előtérbe helyező családoknak lehet ideális választás.

Az Y-generációnak szól ugyanakkor a háromajtós Prius GT, amely egy kupé testbe zárt, hibridhajtású sportkocsi, erről a keményebb felfüggesztés és az alapmodellnél erősebb hibridhajtás gondoskodik. Azoknak szánták, akik kedvelik a kanyargós hegyi szerpentineket, valamint a gyors versenypályákat.

Kár, hogy csak április 1-jére szánt tréfa volt az Auris kombi, illetve a CH-R farával bővített modellek megjelenése. Amit maga a közlemény is elárul, mert mint írták ”a Prius család két új tagjára kizárólag a mai napon, április 1-jén vesznek fel előrendeléseket, egészen éjfélig”.

Prank_2017Az első generációs Prius éppen húsz éve, 1997-ben mutatkozott be. Mostanra a japán gyártó portfóliójában több mint 30 hibrid modell található, az összesített hibrideladások pedig elérték a tízmillió darabot.

A három közül leginkább a GT-nek örülnénk, ha valaha megvalósulnának ezek a tervek. Mennyire jól néz már ki?!

Ha azt hiszed, ez volt az egyetlen átverés, amit április 1-jén elkövettek az autógyártók, akkor tévedsz. ITT találod a többit.