Szögbe, kátyúra futás, szálszakadás: a magyarországi autósok defektjeinek leggyakoribb okai. Időrabló szerelés az út szélén, sokszor életveszélyes körülmények között, miközben legtöbbször a család, a gyerekek is az autóban vannak… Nos, a Bridgestone komolyan véve a még 1931-ben vállalt küldetését: „Kimagasló minőséggel szolgáljuk a társadalmat”, megoldást keresett. És talált.

A cég mérnökei olyan gumiabroncsot alkottak, amely bármely sérülés esetén képes 80 km-t megtenni biztonságosan és mindvégig megőrizve a gépjármű irányíthatóságát, amennyiben Ön 80 km/h-val halad. A DriveGuard rendkívül jól vezethető vizes útfelületen, ráadásul jó szolgája az üzemanyag-takarékoskodásnak is.

A csúcstechnológia már az alapanyag kiválasztásánál kezdődik: a Nano Pro-Tech gumikeverék csökkenti a szénmolekulák közötti súrlódást, ezzel együtt a hőtermelődést az abroncs oldalfalában, amivel segíti annak alaktartását. A DriveGuard speciális hűtőborda-kialakítást is kapott az oldalfalon, ami a megemelkedett hőt az abroncs pereme felé vezeti, ezzel pedig segíti a minőség megőrzését, és biztosítja a hosszabb élettartamot.

images-2

Ez a forradalmi abroncs a legtöbb TPMS (abroncsnyomás-ellenőrző)-rendszerű autóra felszerelhető, nem csupán egyes márkák vagy modellek gyárilag felszerelt kiváltsága. Szinte valamennyi személygépkocsira kerülhet, amely rendelkezik abroncsnyomás figyelő rendszerrel. Elérhető és megfizethető csúcstechnológia azoknak, akiket bosszant a defekt, akiknek nincs ideje a kerékcserére, vagy órákat tölteni a szervizekben, akiknek fontos a család, az autóban ülő utasok biztonsága.

Bár a Bridgestone DriveGuard abroncsok egyelőre nem érhetőek el minden gépjárműtípushoz (például kisbuszokhoz, furgonokhoz stb.), érdemes szemmel tartani a Bridgestone termékeit, hiszen törekvésük az, hogy a kínálat egyre bővebb legyen. Az Ön számára megfelelő modellekről érdeklődjön a First Stop weboldalán!

2017 márciusban a Hungaroring tesztpályán a DriveGuard már bizonyított. Semmi füstölés, semmi égett szag, az autó az úton maradt, enyhe búgás mellett a defektes abroncsok gond nélkül elvitték utasaikat 80 km-nyire. A magyarországi útviszonyok – a Bridgestone Magyarország Kft. nem reprezentatív, autósok körében végzett felmérése szerint – legalább akkora kihívást jelentenek az abroncsokra nézve, mint egy ilyen, speciális pálya, de a Bridgestone valóban mesterművet alkotott, mely nem vall kudarcot. Új márciusi forradalom.

Kapcsolódó címkék: autógumi gumiabroncsok