A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint péntek éjjel 1 óra 15 perc körül a III. kerületi Szentendrei úton egy autó hátulról nagy sebességgel nekiütközött egy másik, a piros lámpánál várakozó személygépkocsinak. Az ütközés következtében a gépjárművek a két pályatest között lévő betonoszlopnak, illetve egy fényjelző készüléknek csapódtak.

A baleset következtében az álló autó vezetője és utasa a helyszínen életét veszítette, a másik autó vezetőjét súlyos sérülésekkel a mentőszolgálat kórházba vitte. A Bors azt írja, hogy a baleset egyik áldozata Janza Richárd, ifjúsági világbajnok kajakos. A 21 éves versenyző halálhírét a Magyar Kajak-Kenu Szövetség közölte a honlapján. A TV2 Tények információi szerint az okozó Mercedes sofőrje versenyezett valakivel, ezért hajtott ennyire nagy sebességgel. Erre elég komoly  esély van, mivel ez az útszakasz is közkedvelt helyszíne az éjszakai illegális versenyeknek.

A rendőrök a súlyosan megsérült férfit a kórházban gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatásának indítványozását. Halált okozó közúti baleset okozása miatt folyik az eljárás ellene.