Le sem lehetne tagadni, hogy a Lamborghini legfrissebb műve, a Huracán Performante bestiális gép, amiben minden arra lett kihegyezve, hogy a leggyorsabb legyen. Ezt bizonyítandó az olaszok elvitték a Nürnburgringre is, hiszen minden valamirevaló sportautónak szinte már kötelező itt megmutatni, hogy mit tud. Érthető hát, hogy a végső eredmény hallatán többen is hitetlenkedtek.

A Huracán Performante ugyanis elképesztő időt futott a Zöld Pokolban, csupán 6:52:01 alatt szalad körbe a kacifántos pályán. Ezzel 5 másodpercet vert rá az eddigi csúcstartó Porsche 918 Spyderre. A kör természetesen megtekinthető videón is, ennek ellenére a Lamborghini kénytelen az igazát bizonygatni.

Erre reagált a márka kutatási és fejlesztési igazgatója, Maurizio Reggiani, aki hozzátette, hogy egy ilyen versenykör rengeteg tényezőn múlik, az időjárási körülményeket is figyelembe kell venni a legoptimálisabb teljesítmény érdekében, továbbá szükség van olyan gumikra, mint a Pirelli Trofeo R – ami egyébként rendelhető is a szériamodellhez – és nem árt, ha van egy rendkívül pontos GPS alapú mérési rendszer.

A Huracán Performante V10-es motorja 640 lóerős teljesítményt és 600 Nm nyomatékot szabadít az aszfaltra összkerékhajtási rendszerén keresztül. Százas tempóra csupán 2,9 másodperc alatt gyorsul és csak további hat másodpercet kell várni a 200-as osztásig. A bődületes teljesítmény mellé pedig aktív aerodinamika segíti az autót az optimális sebesség és tapadás eléréséhez.