Nemrég Székkutason megismételték egy skót falu akcióját, hajszárítóval álltak az út mellé, mintha sebességmérést folytatnának. Mint arról a Vezess is beszámolt, nemrég Hopeman nevű falu lakói megelégelték a település főútján lassítás nélkül átszáguldó autókat, és mivel a rendőrség nem tud állandóan jelen lenni, magukhoz ragadták a kezdeményezést.

A Délmagyar című újság úgy döntött, hogy megvizsgálja, nálunk is beválik-e a trükk, ezért Székkutason – ahol szintén sokan hajtanak át lassítás nélkül – láthatósági mellénybe öltözött embert állítottak az út mellé, kezében egy hajszárítóval.

Mint írják, Székkutason a gyalogosoknak szinte életveszélyes az út túloldalára átmenni. Nincs olyan év, hogy valaki ne halna meg balesetben. Legutóbb karácsony előtt ütöttek el egy helyi lakost a zebrán, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy januárban elhunyt.

A 47-es főút mellett zajló akció bevált, a hajszárító miatt a sofőrök lassítottak. Azt hitték, traffipax.

Mivel a helyiek sem hiszik, hogy a hajszárítós trükk sokáig visszatartaná az autósokat, ezért néhány héten belül 4 nagy méretű táblát helyeznek ki. A település mindkét végén baleseti helyszínelést látnak majd a járművezetők, a sportcentrumnál lévő zebránál pedig családot ábrázoló tábla hívja majd fel a járművezetők figyelmét a lassításra. Remélik, hogy tudnak vele hatni a gyorshajtók érzelmeire, de szerintük is az állandó rendőri jelenlét jelentene megoldást.

Nézd meg, hogy parkol ez a suzukis Pesten:

img_2282-620x414

Kattints a képre