A modell 33,5 kilowattórás akkumulátorcsomagja csaknem ötven százalékkal több energiát tárol, mint az elődmodell akkuja, így a 145 lóerős villanymotorral szerelt Ford Focus Electric akár 225 kilométeres hatótávolságra képes.

A fejlesztés életszerűbbé és használhatóbbá teszi a Ford Focus Electric modellt, a cég ötajtós családi villanyautóját. A vízhűtéses akkuval és villanymotorral szerelt típusnak emellett a töltésfelvételi képességén is javítottak: gyorstöltőkről 30 perc alatt 80 százalékra tölthető az akkucsomag, háztartási körülmények között kb. 5 órát vesz igénybe a maximális hatótávolsághoz szükséges töltöttségi állapot elérése.

A modell használhatóságát nemcsak ezzel javította a Ford, hanem annak a szándéknyilatkozatnak az aláírásával is, amelynek értelmében több más autógyártóval összefogva első körben 400, később ennél is több gyorstöltő pontot telepítenek Európa-szerte.

Az új Focus Electric moder SYNC 3 csatlakozási rendszert is kínál, okostelefonos integrációval, valamint okosórán keresztül ellenőrizhető töltöttségi szinttel, ajtózár-működtetéssel és egyéb adatlehívással.

A Ford Focus Electric már rendelhető Belgiumban, Finnországban, Németországban, Norvégiában, Svájcban, Nagy-Britanniában és Magyarországon.