Új kompakt méretű szabadidő-autóval bővül a Citroënből kivált, önálló márkává alakult DS kínálata. A pletykák szerint DS7-nek keresztelt autót álcázatlanul fotózta le egy blogger az utcán. A modell világpremierje várhatóan a három hét múlva kezdődő Genfi Autóstalonon lesz.

Az autó ugyan egyértelműen önálló modell, azért a fényszóró és a hűtőmaszk kialakításánál erősen inspiráló lehetett az Audi Q5 a tervezők számára. A négykarikás modell mellett a BMW X3, a Mercedes-Benz GLC és a Mazda CX-5 vevői szerepelnek a célközönségben.

Úgy tudni, ez lesz az első modell, amelybe a márka új, 1,5 literes dízelmotorja kerül, amely leváltja majd a korábbi 1,4 és 1,6 literes HDi-ket, ugyanakkor konnektorról tölthető hibrid hajtáslánccal is elérhető lesz. Készül majd belőle sportos variáns is 240 lóerős benzinmotorral, vélhetően 1,6-os turbós kivitelben. A modellben debütál majd a márka új nyolcfokozatú automata váltója is.

Várhatóan 2017 negyedik negyedévében kezdődik a sorozatgyártás, majd 2018 elején az értékesítés. Nem ez az egyetlen SUV, amit DS tervez, 2018-ban érkezhet a DS3-méretű terepes modell, amelynek lesz olcsóbb, Citroën megfelelője is. Ugyanakkor a DS fogja a francia vállalatot az elektromos autózásba bevezetni. 2019-ben DS lesz a PSA első villanyautója, majd csak ezt követően érkezik elektromos Citroën vagy Peugeot modell.