Ezen időszak alatt hazánkban 11,243 millió köbméternyi sűrített földgázt használtak fel járművek hajtására. Összehasonlításul: 2015-ben 8,004 millió köbméter tiszta üzemanyagot értékesítettek Magyarországon.

“Bár a decemberi adatokra még várni kell, az már most látszik, hogy jelentős mértékben erősödött a kereslet idehaza a CNG-re” – hívta fel a figyelmet Domanovszky Henrik, a Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesület (MGKKE) elnöke.

A növekvő értékesítést jól tükrözi, hogy 2016 harmadik negyedévében már stabilan 1,1 millió köbméter fölé nőtt a CNG eladása, ami az MGKKE megalakulását megelőző 2010-es év csaknem teljes, éves magyarországi értékesítési mennyiségnek felelt meg.

Az MGKKE hisz abban, hogy a korábbi évek töretlen növekedése – mely 2010-től minden évben több mint felével magasabb fogyasztást jelentett – 2017-ben és a rákövetkező években is tartható lesz.

A sűrített földgáz 1 kg-ja körülbelül 1,5 liter benzin vagy 1 liter gázolaj energiáját tartalmazza, kilónkénti ára Budapesten 345 forint körül van.