Floyd Mayweather közismerten botrányos előéletű és rettenetesen gazdag bokszoló rajong a különleges, de inkább a simán csak drága és feltűnő autókért, ezért bőségesen be is tárazott belőlük. Ebből a kollekcióból kerül most kalapács alá egy igen különleges darab. A 2011-es fehér Bugatti Veyron Grand Sportot a Barrett-Jackson aukcióján a mai nap.

Mivel a Veyron már átadta helyét a Chironnak, nagy valószínűséggel a sokaknak ellenszenves korábbi tulajdonos ellenére is akad majd jópár módos gyűjtő, akinek egy ilyen autó hiányzik a kollekciójából. A Grand Sportból csupán 150 darab készült és Mayweatheré körülbelül 2700 kilométerrel az órájában még szinte újnak számít.

Motorja 8 literes lökettérfogatú 16 hengeres, négy turbófeltöltővel megtámogatva. Ezzel teljesítménye bő 1000 lóerő és nyomatéka is több, mint 1200 Nm, tehát lenyűgöző számokban nincs hiány. Álló helyzetből 100-ra szűk 2,5 másodperc alatt gyorsul, és ennek a targatetős változattal is lehetséges 400 km/órás tempó felett száguldani. Tető nélkül viszont csak 369 km/órás sebesség megengedett.