Az ütközésnek 36 – más források szerint mintegy 50 – sérültje is van. A rendőrség közölte, hogy a teherautó sofőrjének a lábát amputálni kellett. A halálos áldozatok – akik 7 és 10 év közötti gyerekek – Eta városában jártak iskolába.

Daldzsít Csodri helyi rendőrségi tisztségviselő szerint a látási viszonyok a sűrű köd miatt korlátozottak voltak.

Uttar Prades oktatásügyi hatóságai az összes iskolában háromnapos tanítási szünetet rendeltek el a körzetben a szokatlanul hideg időjárás miatt, így a hatóságok vizsgálatot indítottak annak megállapítására, miért maradt nyitva mégis az etai oktatási intézmény.

Narendra Modi indiai miniszterelnök együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak a Twitter közösségi oldalon. “Gyötrelmesen érzem magam a tragikus etai baleset miatt. Osztozom a gyászoló családok fájdalmában” – írta.

Indiában gyakoriak a közúti balesetek, amelyekért többnyire az utak rossz állapotát, az elöregedett járműveket és a sofőrök figyelmetlen vezetési stílusát teszik felelőssé. Az indiai közlekedési minisztérium nyilvántartása szerint 2015-ben több mint 146 ezren vesztették életüket az indiai utakon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó címkék: baleset India iskolabusz