Három év, három karosszériatípus, csaknem 400 ezer eladott autó – ez az eső generációs BMW 4 eddigi mérlege. A modell most néhány lényegi frissítésen esett át, hogy megőrizhesse lendületét.

Ahogy az autóiparban manapság szokásos, a xenon fényszórókat LED-ekkel váltják fel. A technológiaváltás optikai átalakulással is járt, nem csak elöl, de hátul is, ahol most először találunk LED-eket a zárófényben. Emellett módosított légbeömlők, új hátsó kötény, valamint kiviteltől függő megoldások erősítik az új szériát.

Az utastérben krómozott és galvanizált részletek, valamint zongoralakk középkonzol erősíti a prémium hatást. Három új színvilág találkozik háromféle új dekorbetéttel, az egészre duplán varrott műszerfalborítás teszi fel a koronát.

P90245302_highRes_the-new-bmw-series-i

A fényezés választékának megújítása mindig nyerő ötlet. Ezúttal egy kék (Snapper Rocks Blue) és egy narancssárga (Sunset Orange) jelent meg a kínálatban; mindkettő kizárólag a BMW 4-es családhoz (kupé, kabrió, gran coupé) kérhető. Emellett keréktárcsából is van új, minden felszereltségi szinthez (Advantage, Sport Line, Luxury Line és M Sport) egy-egy.

Ami a funkcionális változásokat illeti, a fix fémtetős variánsok feszesebb hangolású futóművet kaptak, amely állítólag sportosabb, de nem kényelmetlenebb. Ez az alapkivitelű felfüggesztésre, az adaptív futóműre és az M Sport konfigurációra egyaránt igaz. Javult az egyenesfutás, a kormányzás közvetlenebb és több visszajelzést ad.

P90245223_highRes_bmw-4-series-m-sport

Új a Professional navigációs rendszer kezelőfelülete, a nagyméretű, adaptív tartalmú ikonok könnyebben és ösztönösebben használhatók. Opcióként teljesen digitális műszeregység is kérhető, amely a választott üzemmód függvényében eltérő megjelenítési lehetőségeket kínál.

bmw 4 digitális műszerfal

Összesen 31 különböző hajtáslánc-variáció áll rendelkezésre, de ezek terén nincs érdemi változás. A benzines paletta 184-től 326 lóerőig terjed, dízelből 190-313 lóerő között választhatunk, illetve a Gran Coupéhoz a 150 lóerős belépő dízel is rendelhető.

Az M4 is megújult. A kupé és kabrió kivitelben kapható csúcsverzió mostantól kizárólag adaptív, teljes LED-es fényszórókkal kerülhet utcára. A hátsó lámpatesteket átdolgozták, LED-ekkel tömték meg. Az utastérben számos esztétikai módosítást végeztek, a Professional navigációs rendszer itt is megújult.

P90245289_highRes_bmw-4-series-m-sport