Békés megyében jelenleg rendkívül rosszak az útviszonyok, hó és latyak nehezíti a közlekedők dolgát az utakon, ezért a rendőrség fokozott figyelemre kéri a járművezetőket. Már csak azért is, mert csupán a délelőtt folyamán nem kevesebb, mint tíz anyagi káros, valamint két személyi sérüléssel járó balesetről érkezett bejelentés.

Az információk szerint hat esetben személygépkocsi, kétszer pedig tehergépkocsi csúszott meg és tért le az útról. Szerencsére súlyos sérüléssel járó balesetről nem számoltak még be, csupán könnyű sérüléseket szenvedtek eddig.

Több helyen jegesek és erősen csúszósak lehetnek az esti óráktól az utak. A rendőrség a hideg időre való tekintettel továbbra is kéri a közlekedőket, hogy ennek megfelelő sebességgel közlekedjenek, valamint tartsanak kellő követési távolságot, hogy biztonságosan meg tudjanak állni. Elindulás előtt takarítsák le a járművekről a havat, nem csak a szélvédőről és a lámpákról, hanem a tetőről is, hiszen az innen távozó havat a menetszél a mögötte haladóra fújja.