A visszahívások műfajában szokatlan, hogy egyszerre több hibát is felfedeznek egy adott márka termékeivel kapcsolatban. Most pontosan ez történt, és nem az angol-indiai Land Rover tulajdonosai az egyetlenek, akik kapkodhatják a fejüket.

range_rover_evoque_coupe_hse_dynamic

A 2016. március 31. és augusztus 25. között gyártott Land Rover Discovery Sport és Range Rover Evoque típusok alsó hosszlengőkarját nem megfelelő nyomatékkal húzták meg a gyárban, ami legrosszabb esetben befolyásolhatja a járművek kormányozhatóságát.

autowp.ru_land_rover_discovery_4_hse_luxury_2

Szintén tavaly, július 4. és október 10. között a Land Rover Discovery, valamint a fent már hírbe hozott Range Rover Evoque modelleken rosszul vezettek el a motortérben egy kábelköteget, amely így kidörzsölődhet, és szélsőséges esetben motorhibát – akár teljes leállást – eredményezhet.

lexus_nx_200t_f-sport_86

A 2014 óta gyártott Lexus NX modellcsalád tagjain (NX200, NX200t, NX300h) tévesen programozták fel a fékvezérlő modult, így előfordulhat, hogy a rögzítőfék nem húz be automatikusan a féktartás funkció kikapcsolásakor. Ha ez történik, és a váltó nincs fokozatban, elgurulhat a kocsi.

maserati_quattroporte_gts_granlusso_11

Miután az év első hetében kerékcsapágyaik miatt hívtak vissza 2015 tavaszi gyártású Maseratikat, most azok figyeljenek, akiknek a Quattroportéje vagy Ghiblije 2013. július 1. és 2016. október 1. között készült: rossz minőségű differenciálművet építettek be az autókba, amely menet közben eltörhet, vezethetetlenné téve a kocsit.

jeep_renegade_opening_edition_2

Az összes 2016-os és 2017-es modellévi Jeep Renegade érintett lehet egy súlyos utasvédelmi problémában: frontális ütközéskor előfordulhat, hogy a légzsákokat és övelőfeszítőket működésbe hozó ütközésérzékelő kábelezése szétcsúszik. Ilyenkor a légzsákok nem nyílnak, az övek nem feszülnek.

volvo_v40_cross_country_d3_2

Szintén légzsák-malőr sújtja a Volvo összes 2017-es modellévi típusát (V40, V40CC, S60, S60CC, V60, V60CC, XC60, S90, V90, XC90): itt a gázpatronok hibásak, de a Takata-üggyel szemben nem túl erősen nyitnak, hanem egyáltalán nem.

autowp.ru_dacia_duster_3

Röhögsz a drága autók balek tulajdonosain, miközben a Daciáddal semmi gond? Nagy tévedés: a 2012 szeptembere és 2013 decembere között gyártott Duster, Logan és Sandero típusoknál hibás a vezető oldali légzsák, előfordulhat, hogy ütközés esetén nem nyílik ki.