A három fő részből álló forgalmi vizsgát érintik a változások – írta az Infórádió. Az eljárás eddig a jármű ellenőrzéséből, a forgalmi vezetésből és ezen belül a manőverezésekből állt. A változás a manőverezéseknél érhető tetten – magyarázta Érsek István, a már a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumba olvadt Nemzeti Közlekedési Hatóság elnökhelyettese.

Eddig kilenc előírt feladat volt a vizsga során, amelyből négyet kellett végrehajtani. Januártól viszont már csak kettőt kell elvégezni.

“A forgalmi vizsga egyszerűsödött. Nem a manőverezési feladatok helyszínének a megkeresésére fordítják az időt a vizsga során, hanem ténylegesen a manőverezésre” – mondta Érsek.

A változásokkal a vizsga hatékonyabb lesz, de az elnökhelyettes szerint ez nem azt jelenti, hogy a felkészítés vagy az oktatás bármilyen módon változna, viszont a visszajelzések alapján ezzel a lépéssel több idő jut az érdemi tudás ellenőrzésére.

A képzés színvonala egyébként inkább emelkedik és nem kizárt, hogy a továbbiakban a hatékonyság érdekében a képzési rendszer egyes elemei változzanak, hiszen ezeket folyamatosan felülvizsgálják.

A jogosítvány érvényességével kapcsolatban is voltak változások, olvasd el!