Öt év alatt 2,5-szeresére nőtt itthon a prémium dízel üzemanyagok forgalma – az innováció könnyű téli indítás mellett hosszabb élettartamot is szavatol

 Volt idő, hogy a kemény tél és a dízel autóval való problémamentes közlekedés gyakorlatilag kizárta egymást. A dízel ugyanis parafint tartalmaz, amely alacsony hőmérsékleten alapesetben kikristályosodik, ha pedig ez történik, az üzemanyag nem képes átjutni az üzemanyagszűrőn a befecskendezőrendszer felé – az autó tehát nem indul el. Ebből is adódik, hogy az üzemanyag-forgalmazók az alap szabvány minimális követelményeinek megfelelő gázolajból is kétfélét kínálnak, eltérő összetétel jellemző a nyáron és a télen elérhető hajtóanyagra. Az innováció persze nem áll meg itt, hiszen a prémium gázolaj régóta az olajipar egyik fontos fejlesztési területe. A fejlesztők különleges adalékanyagokkal, biokomponensekkel, illetve megemelt cetánszámmal segítik nemcsak a téli autózást, de évszaktól függetlenül a motor védelmét, a hatékonyabb égést, a simább működést, a motor tisztítását és tisztán tartását, illetve élettartamának növelését.

„A prémium gázolaj előnyeit egyre több magyarországi autós is felfedezi: tavaly január és szeptember között mintegy 111 millió liter prémium gázolaj került a magyarországi kiskereskedelmi forgalomba, közel 40 százalékkal több, mint 2015 hasonló időszakában. Ez több mint két és félszer nagyobb mennyiséget jelent, mint 2011 első kilenc hónapjában” – tudtuk meg Balogh Tibortól, az OMV Hungária ügyvezető igazgatójától, a Magyar Ásványolaj Szövetség alelnökétől. Tavaly már minden tizedik liter Magyarországon tankolt gázolaj az alapszabványnál fejlettebb, motorvédő és hatékonyságjavító összetevőkkel fejlesztett prémium termék volt.

A legfejlettebb prémium dízel üzemanyagok ma már akár a Magyarországon valaha mért leghidegebb hőmérséklet mellett is kiváló motorindítási jellemzőket szavatolnak – vagyis az adalékanyagoknak köszönhetően ekkora hidegben sem kell kristályosodásra számítani. A hazai piacon az OMV az elsők között vezette be a prémium dízelt másfél évtizeddel ezelőtt, az elmúlt időszak folyamatos fejlesztéseinek eredményeként pedig minden korábbinál innovatívabb összetételű MaxxMotion Diesel üzemanyag várja az autósokat a cég töltőállomásain a mostani téli szezonban is.
Télen is pöccre induló dízel? Sokan ismerik már a megoldást (x) 1

Mentés

Mentés