Elrajtolt a 2017-es Africa Race mezőnye Monacoban, amin három magyar egység is elindult a győzelemhez vezető 6500 kilométeres útra. A mezõny délután a Séte-i kikötő felé vette az irányt, onnan komppal indul útnak, ami majd január 2-án reggel éri el Marokkó partjait.
Igazán boldogak voltak a versenyzők, amikor felgördültek a rajtdobogóra, ahol elsőként a motorosok, majd az autósok és a kamionok rajtoltak el. Szalay Balázsék a 213-as rajtszámú Opel Mokkával vágnak neki a versenynek, navigátora továbbra is Bunkoczi László.
„Készen állunk, most már csak a hajóút választ el minket attól, hogy tényleg elkezdõdjön a verseny. Az elsõ néhány nap szó szerint rázós lesz, hiszen a kõsivatag mindig megviseli az autót és a csontjainkat is, de azután megérkezünk a dûnék közé, ahol igazán szeretünk autózni. Bízom benne, hogy sikerül jó eredményt elérnünk” – nyilatkozta Szalay.
A magyar színeket még a 405-ös rajtszámmal induló Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László kamionos trió képviseli. Továbbá a 407-es rajtszámmal induló Darázsi Zsolt és Szalai Norbert az MAN fedélzetén.