Egy Aston Martin DB4-est találtak Massachusettsben (USA), tulajdonosa el akarja adni – jelentős összegre számíthat.

A kocsit többi társához hasonlóan Nagy-Brittaniában gyártották  1961-ben, utána került az Egyesült Államokba, ahol néhány évnyi használat után leállították. Az elmúlt negyvenöt évet egy erdőben sínylődve töltötte.

A természet igen barátságosan bánt a különleges autóval, mert bár komoly restaurálás vár rá, de viszonylag normális állapotban van. Egyelőre azonban a tulajdonos megpróbálja így eladni, ezért januárban elárverezik. A várakozások szerint 300 – 385 ezer fontot (kb. 110-140 millió forint) is kaphatnak érte. Ha elérik ezt az összeget a Scottsdale-be (Arizona) tervezett aukción, akkor ez lesz a legdrágább erdőben talált autó.

Kincset találtak egy amerikai erdőben 1
Kincset találtak egy amerikai erdőben 2

Kincset találtak egy amerikai erdőben

Kincset találtak egy amerikai erdőben

Kincset találtak egy amerikai erdőben 9
Kincset találtak egy amerikai erdőben 10
Kincset találtak egy amerikai erdőben 11
Kincset találtak egy amerikai erdőben 12
Kincset találtak egy amerikai erdőben 13
Kincset találtak egy amerikai erdőben 14
Fotó megosztása:

Az Aston Martin DB4-ből 1200 darabot gyártottak, mostanra azonban kevés maradt meg. A sportkocsit 3,7 literes 240 lóerős motor mozgatta, így ma sem megvetendő 224 km/órás sebességre volt képes. Készült belőle GT változat, amelybe 3,8-as 302 lóerős motor került, az 240-nel is tudott száguldani.  Utóbbi karosszériája alumíniumból készült, a megtalált modell  is ilyen, ez a magyarázat a jó állapotra.

gallery-1482334617-2-2