Képzelj el egy helyzetet – nem lesz nehéz, hiszen nyilván hetente kerülsz hasonló szituba.

Elmész az éves rendes Rolls-Royce-találkozóra, parolázol a márkatársakkal, és érdeklődve várod a meghívott vendég termékbemutatóját. Na nem konyhai ultraszeletelőről, lézergravírozós folteltávolítóról van szó, hanem a Champagne Armand de Brignac legújabb nedűjéről, a Blanc de Noirs Assemblage Two (A2) palackozásról. Mindössze 2333 darab, aranyozott flaska készült ebből a pezsgőből, ha túlhabzik a pohár száján, tenyeredben fogod fel minden cseppjét.

A találkozón persze nemcsak kóstolni és beszélgetni, de vásárolni is lehetett: két Rolls-Royce-t, egy Ghost szedánt és egy Wraith kupét. Mindkét kocsi gyorsan gazdára talált (v.ö.: egy Rolls nem Rolls, két Rolls fél Rolls…), pedig akkor még nem is lehetett tudni, hogy  milyen bónusz vár az új tulajdonosokra: a pezsgőgyár tulajdonosa vacsora közben felállt, és azt mondta, márpedig ő telepakolja ezzel az ultraritka űberexkluzív, sehol nem kapható pezsgővel mindkét autó csomagterét.

HR Owen RR x Ace 3

Gondoljuk, micsoda kapkodás tört ki a közönség soraiban – én mondtam előbb, nem, én voltam –, az irigyek pedig duplán szívhatták a fogukat, miután megszámolták, pontosan mennyi palack fér a két autó rakterébe: több mint 30 ezer font, azaz 11 millió forintot meghaladó értékű ital került a poggyászterekbe.

Még szerencse, hogy a Wraith csomagtere 470, a Ghosté 490 literes – egy Skoda Octavia kombinál konkrétan értékesebb lett volna a szállítmány, mint maga az autó.