A Nissan még november elején, a Note modellfrissítése kapcsán mutatta be e-Power hibrid hajtásláncát, amelyben a benzinmotor csak áramfejlesztő szerepet tölt be. Ez már önmagában is meglehetősen izgalmas, ám a Nissan nem állt meg itt: most bemutatta az e-Power Nismo verziót, azaz a városi egyterű sporthibrid kiadását.

Váltókar helyett csak egy kis gumó várja a padlókonzolon, hogy megadjuk vele a haladási irányt.

Váltókar helyett csak egy kis gumó várja a padlókonzolon, hogy megadjuk vele a haladási irányt.

A teljesítmény vélhetően nem változik, a gyár ugyanúgy nem beszél erről, mint az alap e-Power esetében. Egy kisautónál a csúcsteljesítmény amúgy sem annyira lényeges, mint a nyomaték, ami viszont meglehetősen combos, végtére is villanymotoros hajtásról van szó: 254 Nm egy ekkora autóban felér a hangulatkeltéssel – de hogy legyen mihez viszonyítanunk, a Juke Nismo 1,6 literes, 214 lóerős turbómotorja is csak 250 Nm-es.

Ha a hajtáslánc nem is változott, a futómű és az esztétikum erősen átalakult. Előbbinél új rugók, kormányszervo, stabilizátorok és egyéb komponensek, utóbbinál egyedi lökhárító, kék fénycsíkos hűtőmaszk, diffúzor és kipufogók, 16 colos kerekek, aerodinamikai csomag és LED nappali fények; belül pedig szarvasbőr ülések, Alcantara kormánykerék, fekete tetőkárpit, egyedi pedálszett, alumínium lábtámasz azonosítja az ökocsúcsmodellt.

nissan note e-power nismo