Egyre több autóban található tolatókamera, de van néhány, ahol nem csak a hátramenetet segíti optikai képrögzítő eszköz: az autó környezetéről madártávlati képet készítő (pontosabban generáló) kamerarendszer ma még többnyire a prémium szegmens kiváltsága. Léteznek azonban olyan tömegmárkák is, ahol belefér a büdzsébe a virtuális drónfelvevő – ilyen a Nissan is.

Komoly szoftver és legalábbis darabszámra mégis csak jelentős hardver megy bele egy ilyen rendszernek a megépítésébe, amiről persze az átlagembernek fogalma sincs – hát hogy legyen, a Nissan kifundált egy próbatételt, ami jól demonstrálja nemcsak a kamera képességeit, de a Juke futóművének a stabilitását, meg persze a mutatványt végrehajtó sofőr, Paul Swift adottságait is.

Ez a fóliázás valamivel sötétebb, mint amit a rendőr elnézne neked. Viszont nem is bámulnak be az ablakon.

Ez a fóliázás valamivel sötétebb, mint amit a rendőr elnézne neked. Viszont nem is bámulnak be az ablakon.

Miközben tolatva megpördíteni az autót a létező legegyszerűbb dolog a világon, jóval macerásabb, ha ezt úgy kell tennünk, hogy közben egy, az autónknál nem egészen egy arasszal szélesebb sávon belül szeretnénk tartani a kerekeket – mondjuk egy rönkhídon menekülünk a minket üldöző zombihorda elöl, alant pedig fortyogva vár minket egy elátkozott lávató éhes torka…

Ha ezt a mutatvány köré képzeljük, felszisszenünk, amikor Paul Swift az első próbáknál átteszi a kereket a vonalon… de vajon sikerül neki? Lásd és kérlek, ne ismételd otthon!