Bár a Ferrari F12tdf-ből csak 799 darab készült, van olyan, akinek ekkora darabszámmal már kész tucatárunak tűnhet, inkább felkérte az olasz márka egyedi rendelésekkel foglalkozó részlegét, hogy alkossák meg neki az SP275 RW Competizione névre hallgató sportautót. A különleges példány elkészítése két évig tartott és a karosszéria vonalai az 1964-es Ferrari 275 GTB/C-re tesznek utalást, ami egyesek szerint az egyik legértékesebb Ferrari, ami valaha készült.

Csak egy darab készült ebből a Ferrariból 1
Csak egy darab készült ebből a Ferrariból 2

Csak egy darab készült ebből a Ferrariból

Csak egy darab készült ebből a Ferrariból

Csak egy darab készült ebből a Ferrariból 7
Csak egy darab készült ebből a Ferrariból 8
Csak egy darab készült ebből a Ferrariból 9
Csak egy darab készült ebből a Ferrariból 10
Fotó megosztása:

Dr. Rick Workman autójának színe is különleges, Giallo triplo strato – vagyis három rétegű sárga – amihez kék karbon elemeket párosítottak. Arról nincs hír, hogy mennyiben változtattak az F12 csúcsváltozatának technikáján, de az abban lévő V12-es szívómotor 780 lóerős teljesítménye és 705 Nm nyomatéka is brutális. Hihetetlen dinamizmusról árulkodik a 2,9 másodperces százas sprintidő és a 340 km/órás végsebesség.

Az egyedi autó árcédulájáról diszkréten hallgatnak, de valószínűleg az F12 Tour de France közel 100 millió forintnak megfelelő árának többszörösét fizette ki érte tulajdonosa.

Bestcars