Eddig sem volt titok, hogy a végtelenül elegáns márkának számító Rolls-Royce is meglovagolja az SUV-k egyre növekvő divathullámját. Persze, ezt is a maguk módján, luxuskivitelben, aminek fénye mellett még egy Bentley Bentayga is eltörpül majd. A Cullinan névre keresztelt gigantikus terepjáró éppen kapóra jött a Rolls-Royce-nak, hiszen a BMW is készül valami hasonlóval, így az alapok már adottak. A jellegzetes formákon nem változtatnak, ez már az álcázott példányon is tökéletesen látszik. Megmarad a monumentális maszk és az egyenes vonalakból építkező dizájn, és nem hagyják el a szekrényajtókat sem.

rolls-royce-cullinanAz angol márka azt is elárulta, hogy a Cullinan prototípusait december végétől küldik el sarkköri tesztelésre, ahol az új összkerékhajtást is alaposan megdolgoztathatják. Ezután következnek majd az egyenlítő környékén lévő területek, ahol a hatalmas hőségben kell bizonyítania a konstrukciónak. Ezt követően csak 2018-ban mutatják be.

A gépháztető alatt nemcsak a szokásos 600 lóerő körüli teljesítményű, 6,75 literes, V12-es biturbó motor kaphat helyet, állítólag konnektorról tölthető hibrid és teljesen elektromos hajtáslánc befogadására is alkalmas az alumíniummal gazdagon tömött váz.

Bestcars