A Mercedes-Benz mindig nagy figyelmet fordított nemcsak a fényszórók formájára és ékszerszerű megjelenésére, hanem az előremutató technikára is. Legújabb HD lámpa koncepciójuk már a LED mátrixos technikán is túlmutat. A rendszer ráadásul minden eddiginél szorosabban működik együtt a számos vezetéstámogató asszisztenssel.

Revolution der Scheinwerfertechnologie: Mercedes leuchtet in HD-QualitätSzámtalan apró tükörrel, szenzorokkal felvértezve végez kalkulációkat a rendszer ezredmásodpercek alatt, így a vezetőnek semmi dolga nincs ezzel. Még a szembejövőket sem vakítja, valamint minden tükröződést is kiküszöböltek, így tökéletes fényerőt biztosítva a legsötétebb éjszakai vezetés során is. Ami igazán jövőbe mutat, az a vetítő funkció, hiszen az távolról sem jellemző a mai fényszórókra, hogy zebrát vetítenének a gyalogos elé vagy egyéb figyelmeztetésekkel egészítsék ki például a head-up kijelző képét.

Elképesztőek maguk a számok is, a szerkezet 2 millió egyedileg mozgatható mikrotükröt, 1024 szintén külön működtethető LED-chipet tartalmaz, ami 8192 fénypixelt ad. Nem csoda tehát, hogy ilyen kunsztokat tud, mint itt alább a videóban:

a videó a hirdetés után indul

Bestcars