A Ferrari hetvenedik születésnapjának ünneplését már a Párizsi Autószalonon megkezdte, az eseményen öt különleges fényezésű autót mutattak be. Nem meglepő módon az évfordulóra utalva 70 ilyennel készültek. Van is miből gazdálkodni, hiszen az olasz gyártó nem ma kezdett a motorsportban tevékenykedni, az 1947-es 125 S-től kezdik a megemlékezést.

Az ünneplés pedig nem kevesebb mint egy évig fog tartani, számos helyszínen tartanak majd találkozókat, legendás típusokat bemutató összejöveteleket és persze a vásárlók számára rendezett exkluzív események sem maradhatnak ki a naptárból. A legnagyobb bulit pedig az év végére tartogatják, a helyszín a maranellói főhadiszállás lesz.

ferrari-70th-anniversary-liveries (9)

Vannak tervei a Ferrarinak a jövőre nézve is, már javában dolgoznak az F12 Berlinetta utódján, és számos modell fog hibrid hajtást kapni. Nem feltétlenül a takarékosság, inkább a teljesítmény kedvéért. Arra pedig, hogy gyártanak-e majd SUV-t, csak annyit válaszolt Sergio Marchionne elnök, hogy “ahhoz előbb engem kéne lelőni”, ami elég világos cáfolat.

Bestcars