Nagyjából 30 évvel ezelőtt úgy hírlett, hogy az essexi rendőrség beszerzett magának egy igencsak durva gépet, az eredetileg B csoportos ralira fejlesztett Ford RS200-ast. A versenykörülmények között akár 600 lóerős teljesítményű összkerekes, középmotoros méregzsákot 1,8 literes négyhengeres turbós motor hajtotta, és borzasztóan ritka darab. A Cosworth által épített autó utcai változatát 200 lóerőre szelídítették, de még így is messze túlszárnyalta az akkor jellemző dinamikát.

Sok pletyka keringett arról, hogy ez csupán marketingfogás, páran látni is vélték bevetés közben, de megcáfolhatatlan bizonyíték sosem kerül elő a szolgálatban lévő RS200 rendőrautóról. Egy kép azonban mindenkinek beleégett az emlékezetébe, amikor az autópályán egy Sierra Cosworth-öt kapott el. Ezt idézte meg most a Ford egy újabbal, ezúttal a Ford Focus RS-t öltöztették fel rendőrségi gúnyába és a legendás előd került az áldozat szerepébe. Kiválóan ügyeltek a helyszínre, a beállításokra és az autók helyzetére.

uk-police-ford-focus-rs (1)

Ha kíváncsi vagy, hogyan teljesít az új Ford Focus RS a BMW M2-essel és a Honda Civic Type-R-rel szemben, akkor kattints ide!

best 2