A fiú 2015. december 24-én, a késő esti órákban egy útkereszteződésben kirakta az autójából a barátját, aki a kocsmába indult. De nem ért el odáig, mert hárman megtámadták.

A sofőr ezt látva segítségért indult, és egy anyukával tért vissza. A verekedés még mindig tartott, amikor megérkeztek. A fiú a verekedők mellett akart megállni, de amikor fékezett, az autó megcsúszott a nedves úttesten, és lefutott az útpadkára, ahol elütötte az éppen négykézláb helyzetbe került barátját, aki a blokkolva csúszó, jobb első kerék alá szorult, így őt a jármű mintegy 9 méter távolságra magával vonszolta – írja az ügyészség.

A baleset következtében a barát nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket – többszörös bordatörést és szeméremcsonttörést – szenvedett.

Az ügyészség szerint a baleset oka az volt, hogy a fiatalkorú vádlott megszegte a KRESZ azon szabályát, amely szerint járművel a forgalmi, az időjárási és látási viszonyoknak, továbbá az útviszonyoknak megfelelően kell közlekedni.

Ezért ellene a Balassagyarmati Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot, melyben azt indítványozta, hogy a bíróság pártfogó felügyelet mellett bocsássa próbára a fiatalt, továbbá kötelezze a nyomozás során felmerült 123 444 forint bűnügyi költség megfizetésére.

best-cars